Sobre mi

Sóc l'Enric Hernàez, compositor i intèrpret de cançó d'autor. Sigueu benvinguts al meu perfil !

Des d'aquí també podeu enllaçar amb el meu web personal : http://www.enrichernaez.com/

O bé amb el meu perfil de facebook : https://www.facebook.com/enric.h.rovira

biografia

Nascut a Barcelona el 20 de maig de 1957, va estudiar solfeig, harmonia i piano amb Maria Dolors Sumalla i Lluís Albert; guitarra amb Cèsar A. Roche a Ars Nova; piano amb Maria Roche; i violoncel amb Carlos Araujo. Es va formar al seminari d'interpretació dels clàssics vienesos amb Iorg Demus i també a seminaris de composició amb Luigi Nono, entre d'altres. Va estudiar composició i música electroacústica amb Gabriel Brnzic a la Fundació Phonos.

L'any 1977 es presenta en solitari al Zeleste del carrer Plateria de Barcelona. El 1980 enregistra el seu primer disc amb dues cançons: Carme i T'he sorprès a mitja veu, amb producció d'Antoni Parera Fons. No va ser fins el 1984 i, al tornar de Brasil, quan Hernàez edita el seu primer disc de llarga durada: Una foguera de sant Joan en ple gener, que va presentar dins el Festival Grec de Barcelona d'aquell mateix any amb quatre concerts a la Plaça del Rei de Barcelona. L'abril de 1985 presenta el disc La tardor a Pekin, amb producció de Joan Bibiloni , a la sala Zeleste. Posteriorment publica el 1986 el disc 7PM i el 1987 Gente, en col·laboració amb Josep Maria Bardagí. El 1988 edita Arigató, on torna a adoptar el so de grup. L'any 1990 treballa amb Jordi Gas al disc de transició L'últim segon d'un gran somni.

El 1993 inicia una segona etapa musical amb Llunes del Passeig de Gràcia i edita Cucarachas!, banda sonora original de la pel·lícula homònima dirigida per Toni Mora. Participa en diferents projectes col·lectius, com el disc homenatge a Neil Young, Com un huracà (1996), on versiona el tema Alabama. Enric Hernàez i el Lotus Blau va ser el disc que va presentar el 1997, amb col·laboracions d’ Ai,Ai,Ai, Jofre Bardagí i Sau. El presenta a l'Espai de Barcelona amb Ai, Ai, Ai, Jofre Bardagi, Josep Maria i Pere Bardagí i Joan Manuel Serrat de convidats. El 2002 publica Oh poetas Salvajes, un CD compost per poemes musicats de Mario Benedetti, Ángel González, Indio Naborí, Cristina Peri Rossi, Felipe Boso, Bernardo Atxaga i Juan de Loxa, entre d'altres. El 2008 edita No t'oblido ni quan l'aspra nit s'obre, amb poemes de David Castillo. Inclou també un text de Bob Dylan i un poema de Núria Martínez Vernís. El 2010 publica 360 llunes, un disc on Hernàez ofereix una mirada antològica al seu repertori i tres temes nous (Luxe, Veure com Newton et saluda i Cançó per a Helena), gravat en directe al concert del Festival Barnasants l’11 de març de 2010, una trajectòria artística de 30 anys.

Enric Hernàez va ser guardonat amb el Premi Barnasants 2011 als millors concerts de la secció oficial del festival, per la presentació en directe de les seves 360 llunes a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet. El 2012 participa a la biennal Catalunya-Uruguay, amb sis concerts a Montevideo i San José. Edita la cançó Luna, adaptada a l’italià per Segio Sacchi al CD col·lectiu Le cose di Amilcare. L’any 2013 presenta a Vielha He mirat les muntanyes com brillaven, sobre textos de poetes catalans i occitans del segle XII fins als nostres dies,  amb la col·laboració de l'aranesa Alidé Sans i de la soprano occitana Muriel Batbie-Castell a la inauguració del Barnasants 2013. Ha actuat a Portugal, França, Itàlia, Cuba, Marroc, Uruguai i en d’altres països. L'any 2014 actua al Tenco de Sanremo (Itàlia) i edita el disc Cançó per a Helena, amb la col.laboració del Taller de Músics.

Com a docent, fa més de 25 anys que dóna classes particulars de llenguatge musical, harmonia i guitarra. Del 2005 al 2009 va impartir classes per a l’IES i centres cívics de Barcelona i rodalies per a l'associació Jarra Azul. Fou substitut de guitarra a l'escola de música d'Esplugues, entre d'altres. En l’actualitat és professor del Taller de músics, concretament al Taller de creació de cançons i de repertori complementari a l'ESEM.

76,37 ms